Skip to main content

Superenkelt heklet fruktnett

Har du lyst til å bruke mindre plast i hverdagen, men plukker allikevel opp plastposen i fruktdisken fordi du ikke har lyst til at alle matvarene dine skal være dekket av most tomat når du kommer hjem? Har du i tillegg et hint av et snev av håndlag for de enkleste håndverk?

Da er dette posten for deg!

Her viser jeg deg nemlig hvordan du på enklest mulig måte kan lage et fruktnett slik at frukt, sopp og andre større løsvektsvarer holder seg sammen. Nettet gjør det også lett for butikkansatte å se hva du har kjøpt, og de får ofte positive kommentarer når vi er ute på tur.

Hekling var ikke noe vi drev med da jeg var liten, hjemme var det strikking som var greia. Så jeg lærte å hekle først for et år siden av en god venninne, og dette var det aller første prosjektet jeg lærte. Så enkelt er det.

Grunntrinnene

For å hekle dette nettet trenger du kun å kjenne til to forskjellige heklesting, og dette er blant de enkleste av dem alle. Her lenker jeg til videoer på drops.no, som har gode instruksjonsvideoer om både strikking og hekling. Den første er hvordan hekle luftmasker, og den andre er en hel instruksjonsvideo, men det eneste du trenger å vite er hvordan hun hekler den første ringen i seg selv, og den første linken i startløkka (uten å legge garn over først).

Til dette prosjektet har jeg brukt en nål som er 2 1/2 med rester av mercerisert bomullsgarn. Hvitt garn farger ikke av, men vi reddet noe grønt garn fra å bli kastet her forleden, og bloggen er jo grønn – så derfor ble instruksjonsbildene grønne!

Det første du gjør er å lage en ring av luftmasker. Deretter hekler du 12 luftmasker og fester i ringen, 12 til og fest, 12 til og fest, etc. På bildene har jeg laget en ring av 30 masker med til sammen 30 løkker i ringen. Dette gir en stor pose. Hvis du vil begynne mindre er både 15 og 20 løkker et greit sted å starte. Du kan selvfølgelig også lage løkker på både 10 og 15 masker, alt etter garntykkelse og hvor store du foretrekker at hullene i nettet skal være. Prøv deg frem!

Når du har fylt ringen er det bare å fortsette med 12 nye luftmasker, og nå fester du i den første løkken du laget. Deretter den neste… og den neste… og den neste…

Det kan se litt rotete ut til å begynne med, men etter å ha heklet noen titalls løkker på samme måte, vil du til slutt få noe som ligner på dette.

Og da er det jo bare å fortsette frem til nettet har ønsket størrelse.

Når du føler deg fornøyd med størrelsen er det bare å feste tråden godt og hekle deg en løpestreng av luftmasker som er like lang som nettet er rundt øverst. Trekk den gjennom alle de øverste løkkene og slå en knute så den ikke ramler ut igjen.

Det var det! Nettet ditt er nå klart til å romme alt fra poteter og sopp til epler og appelsiner. Kastes lett i vaskemaskin med kjøkkenhåndkler og lignende, og brukes igjen og igjen.

God hekling, planeten takker deg for ditt bidrag til litt mindre engangsplast i verden.

2 thoughts to “Superenkelt heklet fruktnett”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *