Skip to main content

Om

Hei og velkommen til min blogg!

Mitt navn er Kristine og jeg elsker naturen!

I Pakt Med Naturen ble skapt etter lengre tid i tenkeboksen, der jeg ville prøve å gjøre mer for bærekraft og miljøvern. Jeg fokuserer på alt fra mat og selvforsyning til håndverk, kreative løsninger og forskning.

Miljøvern har alltid stått mitt hjerte nærmest, og jeg har lenge ønsket å leve så miljøvennlig som mulig ut i fra de forutsetninger og kunnskap jeg har hatt. Dette har gitt meg mye erfaring og gode venner med lignende verdier og en stor rekke kreative og praktiske ferdigheter. Disse praktiske løsningene og gode oppskriftene ønsker jeg å dele med deg her på bloggen, slik at vi alle kan leve litt mer i pakt med naturen.

Jeg tar mye inspirasjon fra tradisjonelle håndverk og ressursutnyttelse, men også fra zero-waste (null avfall) bevegelsen internasjonalt. Jeg savnet en blogg som puttet disse tingene i førersetet i Norge, så jeg kvinnet meg opp og hoppet i det.

Med denne bloggen håper jeg å inspirere deg og andre til å ta små grep i hverdagen som til sammen fører til et mer bærekraftig samfunn.

Noen kjappe fakta om damen bak I Pakt Med Naturen:

  • Har bodd i Tromsø, Trondheim og London opp gjennom årene, men kommer opprinnelig fra en liten plass som heter Skoppum i Vestfold.
  • Elsker mat, både å lage den, spise den og konservere den. Foretrekker grønt og grønnsaker og spiser minimalt med dyreprodukter.
  • Mine beste sommere ble tilbragt som anleggsgartner for universitetet i Tromsø. Ute hele sommeren og attpåtil få betalt for det? Knall!
  • Trives best med en varm kopp te og håndarbeid i fanget. Ingen utbredt partyløve.
  • Har utdannelse innen analytisk miljøkjemi, men har også jobbet som gartner, skomaker, kokk og servitør.
  •  Veldig glad i å lære om og bevare historiske håndverk og matlagingsteknikker. Tror vi kan lære mye av å se tilbake for å gå fremover.
  • Drømmer om et hus/småbruk på landet hvor jeg dyrker en fargerik skoghage/mathage (forest garden) og i stor grad holder oss selvforsynt.